Want your
own Fotopage?








 
Eryne Jasmine's FotoPage

By: Eryne Jasmine

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  >  >>]    [Archive]
Thursday, 17-Dec-2009 05:51 Email | Share | | Bookmark
Pindah...

saya dah pindah ke blog lain...
maka blog ini saya tidak akan update lagi...

sila ke klik link di sebelah utk ke blog saya: http://miadanjaserin.blogspot.com

sekian, terima kasih...


Friday, 7-Aug-2009 00:26 Email | Share | | Bookmark
Bila... Bila... Bila...

Hmmm... bila eryne nak start entry masak2 ni?

itu la dia... skrg ni, rumah tgh berhabuk... ayah eryne tukar tile utk ruang tamu....
smlm baru siap pecah tile (keje pecah tile start dr hari Selasa)...
mama eryne kate, selagi tile tu tak siap pasang, selagi tu kita x yah masak...
hmmm... makan kat luar je la utk tempoh seminggu ni....
kalu hari2 makan kat luar, mmg la bosan...
hari isnin depan ade potluck pulak kat opis... camane la nak buat cheese tart & bread puding ni...
keadaan kat umah tu sungguh tak mengizinkan...

mmm... silap2 ade yg eryne beli je kat luar, then bawak pegi opis... hehehehe...
ssshhtttt!!! jgn cakap ng diaorg tau

tgk la camane hari Ahad ni, kalu dah kurang berhabuknye... insyaAllah boleh buat...
kalu tak... hmmm... mmg beli la jawabnye...


Thursday, 6-Aug-2009 00:34 Email | Share | | Bookmark
My beloved son, Danish Irfan..

 
 
mmmm... citer pasal D&D....
Danish dulu ek... last 2weeks pegi ambik report book kat kinder dia...
Exam result dia, mmm... boleh la, utk budak yg baru 4 bln masuk sekolah yg mana sblm ni tak penah pegang buku... ekekeke..
Teacher dia kate, Danish ni jenis org yg nak kene guide mase exam...
So teacher dia la yg duk kat sblh dia mase nak jawab paper exam tu...
Then teacher dia kate, kat sekolah sgt la talkative... berbeza sgt dgn mase dia baru masuk school dulu... diam, takmo campur org, buat hal sendiri, teacher tanye takmo jawab...
tp skrg dah terbalik... dia antara yg paling kepoh kat kelas... hehehehe...
Alhamdulillah... mmg itu yg mommy nak pun, nak suruh dia bergaul dgn org keliling...

Ni nak story part sedih sket....
Kat Smart Reader, ade level study.... so, mase Danish belum abiskan 1st level ade la a few of his friend dah dapat buku utk 2nd level...
teacher dia bg tau kat dia,
"Irfan tak boleh ambik buku 2nd level ni lagi sbb Irfan belum abis 1st level"
Teacher dia bg tau kat mommy, mase tu muke Danish dah sedih, mate pun dah berair...
But the good thing is, after Danish tgk dah ada kawan dpt buku 2nd level, Danish terus shoot time study... dgn sepantas kilat Danish boleh pick-up...
Teacher dia kate,
"Part yg ni Irfan bagus, dia cabar diri utk pick-up lepas dia tgk org lain dah upgrade, so dia pun nak bersaing dgn kawan dia tu"

huhuhuu.. sungguh mommy tak sangka anak mommy ni...
good boy Danish... keep up the good work...
Danish kene study smart... kate nak jadik Pilot kan, kate nak bawak kete sport kan, so you have to study smart to achieve what you want in your life...

Hehehe... nak story part kelakor dia time kat kelas...
Teacher dia tanye, "Irfan, ayam asal dari mana?"
Danish jawab, "Dari pasar"
2nd question teacher tanye, "Irfan, beras asal dari mane"
Lagi sekali jawapan tulus Danish, "Dari kedai"
kah kah kah kah kah kah... smua teacher yg dgr time tu duk gelak kat Danish....
Sbnrnye... diaorg tgh study science ke hape tah time tu...
Should be jawapan utk 1st question tu teacher dia mengharapkan dia jawab, ayam asal dari telur ayam & jawapan utk 2nd question pulak, beras asal dr padi...
tapi, ade gak betulnye yg Danish jawab... ekekeke... sbb dia biase ikut nenek & mommy pegi pasar, so jawapannye tu sgt bersangkut paut dgn pemerhatian dia la...

So Muhammad Danish Irfan, after this onward mommy harap anak mommy ni akan jadi lebih baik dari sblmnye... tak kisah la dari segi ape pun... jadi anak yg soleh, taat pd mommy & ayah, jadi contoh abg yg terbaik kepada adik2...

Mommy sayang Danish & Adik & Ayah...
* kang tak letak smua name kate mommy tak sayang pulak kan... ekekeke....


Sila abaikan tang hidung kembang tu yek...


Danish ni kalu suh ambik gambo, ade je action dia...


Wednesday, 5-Aug-2009 05:14 Email | Share | | Bookmark
Hari baru buat saya...

Salam to all...

terasa sgt lama eryne x update FP... bz with few thing... here and there....
tambah lagi dah ade sorang lagi budak tecik & abgnye yg ke kindy skrg...
makin bertambah tak cukup kaki tangan rasanya...

setelah lama menyepi... eryne dah berazam, nak active kan smula FP eryne yg dah terbiar lame... cam xde tuan rumah lak kan.. ekekeke...

hmmm.. puasa dah nak dekat... mesti masing2 dah pakat nak masak apa utk sahur & berbuka puasa nanti kan... eryne pun cam tu.. siap beli Majalah Rasa edisi Ramadhan punya lagi...
punye la bersemangat... tapi cam x sabar nak tunggu ramadhan... tinggal brape hari lagi kan...

hehehe... actually tau nak citer ape... lame benor dah tinggalkan FP ni...
tu yg jadik cam blur kejap...

anyway... lepas ni eryne janji akan aktif smula ber "entry" di sini...


Thursday, 16-Apr-2009 05:14 Email | Share | | Bookmark
Mari hapdet masak-masak *ngee*

 
 
eryne dah lame sgt tak update masak-masak kat sini kan...
so, today nak letak gambar je actually...
ni tak tau la bile punye lauk... rasenye cam minggu lepas kot....
sila la jamu mate yek...

nak resepi? later la eryne update... skrg ni tak sempat nak type la pulak....


Ikan Tenggiri Masak Kari



Kacang Boto Goreng + Telur


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4007038.ip-198-27-81.net