Eryne Jasmine's FotoPage

By: Eryne Jasmine

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  >  >>]    [Archive]
Monday, 3-Sep-2007 06:06 Email | Share | | Bookmark
Jalan-jalan Danga Bay, JB

 
 
 
View all 17 photos...
Last Saturday night we all jalan-jalan kat Danga Bay, JB... Sebenarnye hubby keje petang, so, dia balik pun dah pukul 9 lebih... pegi jugak, sampai sane pun dah dekat kul 10 lebih... dah lame tak ke sane... tengok2 ade macam-macam jualan kat situ... ade keratapi mini jugak... ish... pendek kate macam-macam la ade... si kecik tu dah cam org jakun pulak lari sane, lari sini nak tengok byk sgt benda gaknye... kebetulan ade cam funfair kat situ, so ade macam2 benda boleh main, tapi bayaran yg dia kenakan mmg betul2 tercekik org yg nak naik tu... ye la, sekali naik mainan tu RM4, tak kire budak atau org tua... mahal betul, nasib baik la si kecik tu tak merengek sgt nak naik benda2 tu... yg paling eryne suke Merry Go Round... cantik betul... tapi tak naik pun... tengok je...
Dekat kul 12 jugak balik dari sane... tapi best la, dah lame tak jenjalan.. sekali sekale jalan2 cuci mata pun best.. tak beli ape2 pun, maklum ler... belum gaji lagi... so, jalan2 je cukup la... This are the pics yg eryne sempat amiik kat sane...










Monday, 3-Sep-2007 05:14 Email | Share | | Bookmark
Spagetti Bolognaise

 
 
 
Hmmm... Last Saturday Eryne cam rajin je nak masak spagetti... Sebelum nie dah penah buat, tapi lupe nak amik gambo... First time buat amik resipi dari FP Kak Hanieliza, 2nd time trial nie pandai2 sendiri je, tak tgk resipi mane2... The taste... Sedap... Sebab eryne nie tekak melayu kan, jadik pandai2 sendiri la tambah cili api... ... Agaknye kalau foreigner yg makan nie sure berapi je mulut dieorang...
oklah, this is the recipe...




Spagetti Bolognaise
Bahan-Bahan

1 paket spagetti - rebus & tos (mase rebus tu letak minyak sikit)
1 botol sos Prego - eryne gune perisa tomato & mushroom
1/2kg daging cincang - cuci & toskan
5 btg sosej - potong kecil
1 biji bawang besar - didadu
3 biji bawang putih - didadu
5 sudu besar lada kering yg siap dikisar
1 biji capsicum merah - didadu
1 biji capsicum hijau - didadu
10 btg cili api - hiris nipis
1 btg carot - dadu
1 biji brokoli - optional (eryne campur skali sbb sayur tu dh nak kuning kat dlm peti ais)
1 tin cendawan - hiris nipis
2 biji tomato - dadu
1 sudu besar oregano
1 sudu besar dried basil
Fresh basil (potong2 sikit) - agak2 la letak brape byk (eryne letak ikut suke je )
Garam & gula secukup rase.

Cara-Cara
1. Tumiskan bawang besar, bawang putih & cili api hingga wangi.
2. Masukkan lada kisar & tumis lagi sampai wangi & naik minyak.
3. Masukkan daging cincang, tumis sampai air daging tu kering.
4. Masukkan sos prego, then kacau lagi.
5. Masukkan daun selasih, capsicum, carot & brokoli. Kacau lagi pastu biarkan kejap.
6. Lepas tu masukkan sosej, cendawan & tomato. Biarkan sekejap.
7. After that masukkan oregano, dried basil, garam & gula secukup rase.
8. Bila dah masukkan semua bahan, rase dulu. Mesti nak ade rase manis & masam, baru sedap.
9. Lepas siap boleh la hidangkan.



Saturday, 1-Sep-2007 11:38 Email | Share | | Bookmark
Jalan-jalan Jakarta & Bandung

My kecik & my nephew
Jakarta
Jakarta
View all 6 photos...
This time we all went to Jakarta & Bandung during school holiday on May-June... Hmm... not many pics taken during the visit... Maklum ler, bawak kids susah betul nak control dieorang... My hubby lak tak ikut... Eryne pegi dgn mother, my sister and her hubby with her 2 kids, me and my kecik... Nak jalan2 shopping bwk budak2 memang payah.. Nak amik gambo pun leceh...
Mula2 pegi Jakarta, kiteroang tinggal kat Apartemen Kuningan... dekat je dgn kota Jakarta... Kat sane shoppping best gak... Brooch, blouse, kain ela... semuenye murah2... Eryne sempat pegi Pasar Baharu, Padang Besar, and mane lagi ek... tak ingat la... Nanti kalu ingat eryne update lagik la...
Paling best kat Bandung... Sejuk je... we all sempat pegi Gunung Tangkuban Parahu, shopping kat Rumah Mode and Jalan Cihempelas (err.. tak tau ler spelling betul ke tidak)... Barang-barang kat sane memang murah2 gile... Kat sepanjang jln ke bandung memang best la... macam2 benda boleh tengok... Perkampungannye... Cuacenye... Semuenye best... Rase cam tak cukup mase je kat sane...
Eryne plan nak pegi Bandung pulak next year... kali nie ingat nak pegi dgn hubby jer... 2nd honeymoon la konon.. Ahaks...
Sorryla... pics tak byk.. nie je yg eryne dpt amik sepanjang 5 hari 5 mlm kat sane...




Gambar kat atas tu sume kat kota Jakarta


Nie dekat Tangkuban Parahu, Bandung


[quote]

brojeff >> hmmm... jakarta mmg agak kelam kabut gak, bising dgn hon kenderaan... bandung best, sejuk & nyaman...

MamaFaMi >> Memang best ma gi jenjalan... lagi la eryne ni memang suke berjalan... org kate jauh berjalan luas pemandangan...


Saturday, 1-Sep-2007 11:15 Email | Share | | Bookmark
Jalan-jalan Aquaria KLCC

Cube tengok ikan pari tu... besar dia mengalahkan my niece...
Nie ler jaws gigi besar tu
Tube Aquarium... besar sgt...
View all 9 photos...
Actually nie sume gamba lame yg masih eryne simpan kat dlm PC, tak pegi cuci pun... Mase nie pegi Aquaria kat KLCC tuh... Time pegi tu tgh cuti sekolah, so ramai la org... nak beli tiket pun kene queue panjang... tapi tempat dia best la... nak tunggu dapat tiket dieorang sediakan tempat menuggu siap ade projector screen tunjuk visual hidupan laut... so, sementara menuggu my BIL beli tiket kiteorg duduk dulu kat situ tgk visual yg ditayangkan...
Mase masuk kat dlm terowong aquarium tu yg best... Jaws lalu atas kepala je... Gigi dia, mak ai.. besar betul... real la... cam kat dlm citer Jaws tu... same sebijik...
Nak citer panjang2 pun dah tak ingat sgt... so, tgk je la gamba2 nye yer...








[quote]

MamaFaMi >> Bila nak pegi mama? Tunggu cuti sekolah lagi la nanti... Boleh bwk anak2 mama jalan sekali... Best tau... tapi paling best souvenier kat dalam tu la... Macam-macam ade...

brojeff >> eryne cadangkan cepat2 la bro pegi Aquaria tu... Best kat sane, especially amik gambo... tapi tiket dia quite mahal gak la... but woth it...


Saturday, 1-Sep-2007 01:57 Email | Share | | Bookmark
Jalan-jalan dekat Tasik

 
 
 
View all 9 photos...
Aritu sesaje je jalan2 kat tasik... tasik tu dekat je dgn umah... kalu jalan kaki pun dlm 15min dah sampai... tapi me, my hubby and my kecik malas tul nak jalan... last2 naik keta...
ingatkan nak amik gambo byk2... ceh... tengok2 bateri kong pulak... suke banget ambik gambo bunge... nie je la yg dpt eryne capture seblum bateri abis terus... shot tak cantik sgt... maklum ler ... bukannye pro pun...








[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net