Eryne Jasmine's FotoPage

By: Eryne Jasmine

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  >  >>]    [Archive]
Friday, 4-Jan-2008 01:29 Email | Share | | Bookmark
Tofu Telur

 
Hmmm… Lame benor rasenye tak update FP nie… bukan bz mane pun, tapi malas jer lebih…  Ade gak round FP kengkawan lain, tapi nak tinggalkan komen cam takder mood jer... ni pun masih takder mood nak update gak nie.,.. tapi mengenangkan dah lame sgt tak di update nanti org2 yg datang sini boring pulak kan asik tgk benda yg same...
Sebenarnye tak tau nak story ape... cerita mmg byk tapi tak tau nak mule camane…. Oh ye tak ye ek... mase last entry eryne aritu ade citer pasal majlis qeqah anak sedare eryne kan... alhamdulillah, semuanye berjalan lancar... tapi sori ek, gambo takder... very d bz sgt aritu... takdan nak amik gambo... actually ade la sepupu eryne amik gambo, tapi kiteorg belum dapat lagi gambonye... tak tau la bile bole dapat... utk majlis nie makcik2 eryne gotong royong masak nasi beriani gam... tukang masaknye sorang jer la, yg menolongnye mesti la ramai kan... fuhh... beriani gam makcik eryne tu memang marvelous la... sedap betul... tapi resepi takder la ek... sbb eryne tak mintak pun... nanti eryne try tanye kat dia yek...
Ni nak citer sket pasal berkat utk org marhaban ari majlis tu la ek... actually eryne plan nak buat cupcakes utk org2 yg dtg marhaban tu... so, oklah... semua bahan dah ade and eryne pun buat cake tu ikut resepi chocolate butter cake MamaZieaza.... adunan pertama siap dapat dlm berape cupcakes tah eryne pun tak ingat... oklah dah siap pi la bakar... mase tgh bakar tu ok jer... tapi bile dah siap tak tau nape kek tu tak jadik atau senang citer bantat la... ish, geram betul... mase tu eryne ok lagi... then pukul lak adunan kedua... kali ingat nak jimat mase so terus pukul 2 adunan sekali jalan... mase butter & gule tu kat dalam mixer ok jer takder masalah... tapi bile masukkan telur... alamak... telur busuk pulak... aduhhhh.... bau busuk telur tu tak bole tahan... terpakse la buang 2 adunan kek tu... membazir betul... then pukul lagi 2 adunan... tak tau tang mane silapnye... adunan kek tu jadik cair... ish... tension betul... memule tu ingat kan nak buang jer... tapi mama eryne and makcik2 eryne kat umah tu sume kate jgn buang bakar jer... oklah eryne pun bakar jer la, tapi takder la bakar dlm soufle cup tu, eryne tuang jer dlm loyang kek, dopt la 2 bekas... and mmg betul la sangkaan eryne... kek tu bile bakar tetap bantat... lantak la... makcik eryne kate takper, biar jer nanti ade la tukang makan... oklah... biar gak... makenye... satu loyang abis sepupu2 eryne makan and satu loyang lagi eryne lebur jadik puding... lepas 2 adunan tu dah bantat eryne terus takder mood nak buat cupcake tu lagi.... so, takder la cupcakes utk tetamu marhaban... sib baik ade bekas potpouri mase sepupu eryne kawin ade lagi... ade la dlm 30 biji lagi, mama eryne kate bagi tu jer la pd org marhaban... pastu adik eryne ade beli bunge telur ready made... so, dpt la 2 barang tu utk saguhati org marhaban... tu pun bekas potpuri tu tak cukup 10 biji lagi... mama kate sape yg dapat jer la... ish... nape ek kek eryne tak jadik... mama eryne kate mungkin sbb org ramai kat umah... sbb dulu pun eryne penah buat kek time org tgh ramai kat umah and kek tu bantat... nie kali ke2 la kek eryne bantat bile waktu org ramai kat umah... betul ke atau kebetulan? Entah la... tapi mama eryne kate next time kalu nak buat kek jgn time org ramai... nanti kek tu bantat lagi... agaknye la kot....
Okla, panjang story dah nie... lupe plak nak story pasal menu eryne kali nie…. Actually lauk nie eryne tak ingat bile tah gaknye eryne masak… dah lame pun… cume malas nak update jer…  ni resepi campak2 jer… macam2 stail nak masak benda nie, tapi gambo yg ade dlm simpanan nie jer… eryne pun tak tau nak letak ape name lauk nie… hentam jer la…




Tofu Telur / Tauhu Jepun

Bahan-Bahan:
3 btg tauhu jepun/tofu telur – potong and goreng dgn minyak yg byk
3 ulas bawang putih… }
½” halia…………….. }ditumbuk
5 tangkai cili api……. }
1 tangkai lada merah - dihiris
1 tangkai lada hijau – dihiris
1 btg karot – dadu
1 sudu besar tepung jagung – larutkan dgn sedikit air
1 kiub ayam knorr
Garam dan gula secukup rase

Cara Memasak:
1. Tumiskan bahan- tumbuk dgn sedikit minyak
2. Kemudian masukkan kiub ayam and letakkan air sedikit, letak garam & gula secukup rase, jgn letak garam byk sgt nanti masin sbb dah ade kiub ayam tu.
3. Bile kiub ayam dah larut masukkan karot, lada hijau & lada merah. Biar kejap.
4. Lepas tu masukkan air bancuhan tepung jagung and kacau sampai agak pekat.
5. Bile dah cukup pekat, angkat & hidangkan.

Nota:
Kalu letak udang atau ayam lagi sedap. Tapi mase nie stock udang dah abis so takder la udang dlm tu...


Tuesday, 18-Dec-2007 07:34 Email | Share | | Bookmark
Udang Masak Kari Kering

 
 
Hmmm... lame eryne tak update FP ek... mintak maaf la bebyk sbb sepanjang minggu lepas bz betul... last saturday company tempat eryne keje nie ade anjurkan blood donation campaign so eryne mmg bz menguruskan kempen tu... takder la bz mane pun, persediaan utk kempen tu la yg buat eryne takder mase nak update fp...
Nie nak story pasal kempen derma darah aritu sket la yer... alhamdulillah, sambutan yg diterima memang menggalakkan... ramai yg bagi support utk kempen nie, actually nie first time kiteorang anjurkan... target kite nak dapatkan 300 org penderma, tapi at least kite dapat kumpul lebih dari separuh.. jumlah penderma seramai 194 org, and pihak hospital pun tak sangke yg kite boleh kumpulkan byk tu... sbb pihak mereka kate, kalu mereka buat 2 hari pun paling ramai 80 penderma je yg boleh mereka kumpulkan... mula2 pihak hospital bukak 10 katil jer... tapi bile dah ramai sgt yg queue so, dieorang decide tambah lagi 2 katil... eryne & hubby pun menderma gak... actually nie first time eryne menderma darah... memule tu takut gak... ye la tgk jarum dia besar, tapi bile doktor dah masukkan jarum tu takder la sakit mana pun... sakit bersalin lagi sakit... hehehe... actually kite punye kempen nie besar-besaran tau... semua tempat kite hantar flyers... kat pasar, supermarket, hypermarket... semua kite hantar... eryne ade mase kempen tu sampai kul 2pm jer... sbb hubby nak ajak balik kg... so, takleh tunggu lame2... gitu ler serba sikit kemeriahan kempen derma darah anjuran tempat keje eryne aritu...
Hmmm... skrang nie tgh bz kat umah nak menguruskan majlis aqiqah utk anak sedare eryne yg baru lahir bulan lepas tu, jangkanye nak buat cuti krismas nie... tinggal brape ari jer kan...sblum nie abg and kakaknye dah buat kat kl, so kali nie atuk & nenek kat sini nak merasa gak la buat qeqah & cukur jambul cucu dia yg latest nie...
Adik eryne mintak buatkan cupcake utk berkat org marhaban, tak byk... dlm 50pc jer... dlm fikiran nak buat choc cup cake jer la... resepinye amik dari FP MamaZieza... maybe ari ahad nie start baking... tgk la... kalu rase nak experiment mendeko bole gak try deko yg simple2...
Kepade sesape yg tinggal kat JB, eryne dgn segale hormatnye nak jemput hadir ke majlis aqiqah & cukur jambul anak sedare eryne... err... kalu nak dtg nanti email PM eryne yer... eryne akan bg no.tel, address and map sekali... bukan ape, nie kire nak kenal2 dgn mereka2 yg selalu dtg FP eryne yg mane tinggal kat JB... kalu dtg lain kali takder la makan2... kalu dtg kali nie bole makan2 skali...
Oklah... panjang dah citer kali nie... maklumler, lame tak update FP... byk pulak story... hehehe... menu utk kali nie sbnrnye dah lame eryne simpan... gambo pun dah siap edit, tapi tak berkesempatan nak update jer... so, resepi kali ni ialah...



Udang Masak Kari Kering

Bahan-bahan:1kg udang – cuci dan bersihkan kemudian toskan
3 btg serai - dititik
3 btg daun kari
3 biji telur
2 sudu besar serbuk kari – larutkan dgn air sikit
2 keping asam gelugor – besar duit syiling 20sen


Bahan-bahan dikisar:
30 btg cili kering - kalu nak pedas letak lebih pun takper
10 ulas bwg kecik
1 ulas bwg besar
5 ulas bwg putih
1" halia

Cara memasak:
1. Panaskan minyak and tumiskan bahan-bhn yg dah dikisar sampai garing dan wangi.
2. Kemudian masukkan serai, asam gelugor, daun kari & paste kari dan sebatikan. Biarkan sekejap sampai bau kari dah naik.
3. Lepas tu masukkan udang, udang akan buat lauk nie agak berkuah sket, so agak2 air dah nak kering, masukkan telur and kacau balikkan.
4. Bila telur tu dah nampak ok, tutup api and keluarkan lauk tadi dari kuali
5. Dah siap.

* Kalu masak udang jgn masak lame2 sgt, nanti dia akan jadi keras & tak sedap.


Till the end, eryne nak wish kat semua yg sudi melawat FP eryne ni Selamat Hari Raya Aidiladha... Kepade mereka2 yg akan balik kampung tu berhat-hati di jalan raya ye... musim2 hujan gini ni jalan raya tu licin... so, berhati-hati la ye... and kepade sesape yg rumahnye dinaiki air, bersabar la byk2 ye... dugaan tuhan utk mereka yg beriman terhadapnye...


Wednesday, 12-Dec-2007 02:38 Email | Share | | Bookmark
Blood Donation Campaign

Blood Donation Campaign
Hello everybody... sorry kpd semua yg singgah tapi takder ape2 yg eryne sempat update... actually hari nie eryne bukan nak citer pasal masak2... tapi nie haa... eryne nak story pasal Blood Donation Campaign...
Kempen nie dianjurkan oleh tempat eryne bekerja... and eryne adalah salah sorang ahli jawatankuasa utk kempen nie... so, jadi tanggungjawab eryne utk mewar-warkan kempen nie pada orang-orang kat luar sana... Pihak kami bekerjasama dgn Jusco Permas Jaya, JB and Hospital Sultanah Aminah, JB... Target utk dapatkan 300 org penderma... so, kepada sesiapa yg tinggal dekat JB, please do come to donate your blood... ok... the details as per follow:



Penganjur: PACIFIC OLEOCHEMICALS SDN. BHD.

Eryne akan berada di sana dari pagi dlm kul 10 am sampai petang, tak sure lagi petang tu sampai kul brape... sbb aritu jugak eryne nak balik BP... umah MIL, dah lame tak balik sane tawww... hubby dah bising ajak balik... so, sape2 yg singgah Jusco Permas Jaya ari Sabtu nie sudi-sudikan la menderma darah utk kempen kami nie ye... and jangan lupe carik eryne bile kat sane, bole kite jumpe, sekejap pun takper... janji kenal... okla... got to go now... sampai jumpe kat sane ye... nanti kalu eryne sempat dlm 2-3 hari nie eryne update masak2 pulak ye...


Wednesday, 5-Dec-2007 06:32 Email | Share | | Bookmark
Puding Roti

 
 
 
Semalam eryne "ter"rajin sket... ade roti lagi 7 keping... kat dlm kepala nie pk2 nak buat ape ek... sekali teringat pulak nak buat puding roti... resepinye, cam biase la dapat dari maklang... senang sgt nak buatnye... tak sampai sejam dah siap pun... cume bile nak makan tu kene la tunggu puding tu sejuk dulu la... lepas stgh jam masuk kat dlm peti ais eryne terus potong2, senang nak makan nanti tinggal ambik jer... letak dlm 2 tupperware, satu tu utk org kat umah makan2 and satu lagi utk eryne tapau bawak p ofis... sekali pagi tadi bile ambik tupperware utk bwk p ofis tu dah tinggal sket jer... sedap la gaknye tu... entah biler gaknye org2 nie makan... so, terpakse top-up la.... then pg tadi bwk gi ofis kengkawan semua kate sedap... mmg sedap pun puding nie... nak membuatnye senang lak tuh... patutla ramai yg dok mencube resepi sempoi nie...
so, ni ler resepinye, tapi cam biase la eryne ade alter sket2 utk tambah perisanye... time kaceh maklang sebab sudi kongsi resepi dgn kiteorang...




[size=9]Puding Roti
Sumber: Maklang

Bahan-bahan:
1 pkt agar2 (25g cap burung layang2) - eryne gune agar2 serbuk (2 1/2 bungkus - 1 bungkus 7gm)
1 ltr air
Gula ikut manis
Susu cair – I tin
7 kpg roti - eryne gune roti yg dah nak expired
Telur – 1 bji
1 sudu kecik esen vanilla


Bahan yg eryne tambah:
1 sudu kecik esen strawberry
1 sudu kecik esen chocolate


Cara:
1. Blend roti, telur & susu + esen vanilla – sampai halus.
2. Lepas tu masukkan serbuk agar2, air and gula dalam periuk lain masak hingga mendidih (rasakan manis ikut tekak masing2 )
3. Masukkan adunan roti dan susu tadi. Kacau sekejap dengan api perlahan.- part yg nie eryne masak dia sampai mendidih sket - kluar bubble2 kecik.
4. Lepas tu angkat and bahagikan 2 warna (merah & coklat), kalu yg merah tu bubuh skali esen strawberry and yg coklat tu esen coklat la....
5. Masukkan dlm loyang (masukkan sekali tak payah tunggu keras satu2..) - part yg nie eryne masukkan gune senduk (memule letak yg plain, pastu coklat last sekali merah - ulang sampai habis, baru dapat efek cam pelangi)


Eryne rase nak tukar sket la name puding nie... Eryne nak bg dia name Puding Roti Neopolitan... ok tak maklang? hehehehe... ape2 pun jgn lupe cube buat puding nie tau... mmg sedap....

Quote:
1. MaDiHa >> hehehe... puding pelangi blackmore tu eryne tak penah try lagik... bace dari cara2 nak membuatnye tu cam leceh jer... kalu step yg susah2 atau leceh2 nie mmg malas sket nak buat... buat puding ni senang sebab tu la rajin... dah abis pun... siap adik eryne mintak buatkan lagi... IP:

2. cak >> tak susah la cak... senang jer... cube cak bace kat eryne punye care2 buat tu... kalu tak nampak gak meh eryne buat ulangan... memule bagi pd 3 mangkuk utk dptkan 3 kaler... masukkan pewarne & perase ikut suke lepas tu eryne masukkan gune senduk, 1st masukkan sesenduk adunan yg plain, pastu masukkan sesenduk adunan coklat and mesti kene letak kat atas yg plain, last sekali masukkan sesenduk adunan merah and tindihkan atas adunan coklat... ulang sampai habis, baru dapat efek cam pelangi, so... faham tak cak? kalu tak faham gak tak tau la eryne nak explain camane lagi...

3. alim ~ umi najla >>
Cantik ker... time kaseh... rasenye pun mmg sedap... kalu dah terliur tu mesti nak kene cube... errr... takder la sampai sayang nak potong, kalu sayang camane nak makan kan... anyway, thanks for visiting my FP ye

4. mamasya >> puding blackmore ker... eryne tak cube buat lagi puding tu... nak kater rajin sgt tu takder la... sbb mase tu cam nak test jer camane org buat bentuk pelangi, tak sangke pulak jadik...

5. MamaFaMi >> Tarak tahan ke Ma.... hehehe... kalu tarak tahan mesti kene buat puding nie... eryne rase mesti anak2 mama suke... sbb kat umah nie kebanyakkan benda yg eryne penah buat yg nie lar paling laris.... kejap je dah abis... kalu tak laris mmg boleh jejak berminggu2 terbiar kat dlm peti ais...

6. nabialishad >> hehehe... takder la rajin sgt.. cume terase nak buat experiment jer... tak sangke lak experiment ku menjadik... eryne mmg org jb... sekampung ke kite?? kampung nabialishad kat mane? hehehe... bestnye jumpe org sekampung... thanks to drop by my FP

7. zilzal >> takder la kreatif mane pun... tu semua experiment jer... sib baik experiment ku jadik... anyway, thanks to drop by my FP...

8. zilzal >>

9. Lee Lin >> hmmm... bole kot gune wholemeal bread... ape kate Lin cube try test pastu bagi feedback kat eryne...

10. Kak Leen >> Salam Kak Leen... takder la rajin mane pun... cume mood tu baik nak masak2... so, jadik la puding roti... nak mintak eryne pos ke?.... hehehe... nak pos ke mane? bulan? bintang?... alamat pun takdak...

11. Nur >> so, ape lagi nur... teruskan la projek buat puding roti nie... senang sgt nak membuatnye... nak sepotong ker? meh la... dtg sini... eryne jamu 10 potong pun boleh...




Tuesday, 4-Dec-2007 06:43 Email | Share | | Bookmark
Jalan-jalan Danga Bay - Rumah Limas, JB

Mase naik mini train
Danish skrang dah susah nak suh amik gambo
Mase naik Merry Go Round - tak nak tgk camera
View all 26 photos...
Hello again... hari nie eryne nak tunjuk gambo mase kiteorg jalan-jalan kat danga bay Ahad lepas... selalunye we all pegi waktu malam, cuace takder la panaskan... tapi ari ahad lepas actually balik dari City Square (pun jalan2 gak.. window shopping), ajak hubby singgah Danga Bay... ingatkan nak drive thru je... tapi tetibe hubby ajak berenti, dah penat ni sebab baru lepas berjalan kat City Square dah tu ajak jalan kat Danga Bay pulak… Danish pun tengok cam penat jer… Tapi penat2 pun turun gak… hehehe…
Memule sampai tu takder la plan nak main ape2 pun kat situ, setakat nak tengok2 jer… tetibe Danish ajak naik train pulak… bukan train besar tu ek.. mini train jer... ala... pusing satu round kat area bebudak main2 tu pastu dah... berenti... tu pun kene bayar RM4 sorang tau... sib baik Danish tak yah bayar... lepas tu ade kupon lebih, Danish nak naik Merry Go Round pulak... bawak gak la... naik tu pun kosnye RM4... Eryne pun naik same... maklumler.. kang biar Danish naik sengsorang kalu jatuh tak ke haru... pun sib baik takyah bayar utk lagi sorang... tak penah seumur hidup naik benda alah tu.. first time naik... dah tu pening pale pulak... sib baik pening kejap jer... lepas naik kuda tu, Danish nak naik tahape ke benda namenye tu... eryne pun tak ingat... kupon dah abis, terpakse la si ayah gi beli kupon lagi... naik benda tu pun RM4 gak... ish... semua benda mahal tau... ok, mase danish naik tu dia sorang je ade, sorang pun dia on gak... part nie mmg kelakor... benda tu start je jalan, muke si Danish terus berubah... muke takut la ape lagi... benda tu pusing laju pulak tu... yg eryne nie siap jerit kat dia pegang kuat2... mmg kuat sgt pun dia pegang handle tu... sampai naik putih jari dia... lame gak benda tu pusing... dah la berpusing laju, pastu ade turun naik pulak tu... mmg la muke Danish cam nak nangis... takut gak kalu dia nangis... tapi sampai benda tu berenti dia tak nangis pun... kire berani gak la... bile turun dari mainan tu diam tak terkate member... kite tanye2 pun stakat angguk kepale jer... eryne tanye dia best tak naik tu, dia angguk... tanye lagi takut ke, dia angguk lagi... eryne tanye lagi lain kali nak naik lagi tak, dia angguk gak... wakakaka... mase dia naik mainan tu memule ingat nak amik gambo, tapi tak sampai hati pulak tengok muke takut dia tu....so, no pictures of him riding that thing...
Then lepas dia dah puas hati dapat main ape yg dia nak ingatkan nak balik la, dah naik keta nie, tapi dah dekat dgn Rumah Limas tu hubby ajak turun lagi.. dia kate jom la tengok rumah2 nie pulak... selame pegi Danga Bay mmg tak penah jejak pun kat umah2 tu... so, turun la lagi... Cantik2 gak rumah2 kat sini... macam2 jenis rumah ade... semuanye pattern rumah2 kat daerah johor la... lepas tgk rumah2 tu, ade pulak taman orkid kat celahan rumah2 yg didirikan kat situ... name taman orkid tu Halaman Orkid Juita... dirasmikan oleh Menteri Besar Johor... Dato' Haji Abdul Ghani Othman... oklah... jom tengok gambo2 yg eryne sempat snap mase kat sane...



Danish mase naik kuda Merry Go Round


Mase naik mini train keliling park kecit tu


Rumah Johor Bahru


Rumah Kota Tinggi


Rumah Mersing


Rumah Kluang


Rumah Batu Pahat


Rumah Pontian


Rumah Muar


Entrance Halaman Orkid Juita

Antara bunga orkid yg ade kat taman tu...






[color=black]Memandangkan entry kali nie dapat sambutan di ruangan komen, so eryne decide utk jawab/balas komen2 yg ade tu... anyway, thanks to everyone yg sudi melawat eryne punye FP..

Quote:
1. MamaFaMi >> Hehehe.... Kalau Eryne nak prezen mama ek... uish... kalu eryne jutawan cam Oprah tu bile2 mase jer eryne leh prezen kat mama rumah idaman mama tuh... malangnye, eryne blum sampai tahap cenggitu lagi la ma... tapi kalu umah replika tu mungkin eryne leh prezen kat mama kot.... jangan mareee ye mama... gurau2 jer....

2. MaDiHa >> Rumah2 kat situ mmg cantik2 tau MaDiHa... rumah tu dibina mmg utk pameran, tapi tak semua rumah dia bukak ade 1 rumah je yg dia tak kunci so, org bole masuk tgk kat dalam tapi takder ape2 la... just kosong jer... tempat nie and taman orkid tu jer masuk yg tak perlu bayar... yg lain tu sendiri mau ingat la.... Jom ler turun JB.... leh round2 kat danga bay nie...

3. Lee Lin >> Hehehe.... Lin ni mesti tak perati rumah tu betul2... cube lin tgk kat gambo tu... yg togel kat bawah tu sebenarnye cermin... so, nampak cam kosong jer kan... so, kalau banjir air tak masuk lagi... kan umah tu tinggi...

4. Bonda Rafiqin >> Sblum eryne pegi rumah limas ni pun eryne tak tau johor nie ade byk pesen rumah... lepas pegi baru tau... tapi kebanyakkan org2 sekarang dah tak buat rumah cam nie lg dah... contohnye rumah MIL eryne kat Batu Pahat, rumah dia dah naik rumah batu, takder lagi rumah kayu cam kat gambo tu... kalu ade pun mungkin segelintir jer kot... susah nak carik la...

5. mamasya >> Ye ke dah lame tak singgah... hehehe... eryne selalu singgah kat fp mamasya tapi round jer, tak sempat tinggal komen... tu ler, cam janji jer kan masak ketam dan brownies tu...
Kalu 2 thn lepas rasenyer rumah Limas tu dah ade... mungkin mamasya tak perasan kot, dia kat belah hujung skali... penghabisan tanjung... kalu ade ape2 aktiviti skarang buat kat sini laa... Bunga2 orkis tu mmg cantik2... rase cam nak petik jer tau... bukan bunga jer cantik... landscape dia pun cantik gak...

6. cek de sam >> Mmg ade byk jenis rumah2nye... pastu cantik2 pulak tu... skrang susah la nak dapat umah cam nie... semua dah naik umah batu jer...

7. Nur >> Cantik kan... mase kat sane eryne rase cam nak petik2 jer bunge tu.. tapi mane bole, nanti mati kang pokok tu susah pulak... rumah kayu tu mmg cantik... eryne pun suker....

8. cak >> Hmmm... nanti jgn lupe antar komen semule ek cak... tak sabar nak bace...

9. Roylazim >> THANKS A LOT kak roy sbb sudi jenguk2 FP eryne nie... ala... biase2 jer kat sini... FP kak roy pun ape kurangnmye... Macam-macam adaaa.... and the Chocolate Cheese Marble Cake tu mmg jadi pujaan eryne... sedap la kak roy... ni tgh planning nak buat lagi tapi tak tau biler....

10.ida isk >> alalala.... jgn la jeles kak ida... nanti kalu kak ida dtg sini calling2 eryne ek.. bole eryne bwk kak ida jalan2 gak... hmm... kelas kat jb ok gak.... nanti eryne nak promo la sape nak offer diri jadik tenage pengajar, tempat boleh carik... eryne jemput kak ida aje la ye... hehehehe....

11. masriyah >> rumah2 kat atas tu setakat pameran jer masriyah... kalu nak carik rumah original cam tu dah susah sket la... maklum la, org2 skrang semua dah buat rumah batu... even kat kampung pun org dah naik rumah batu... so, nak carik penginggalan rumah kat atas tu dah susah sket la... nanti kalu turun JB jgn lupe calling2.. bole eryne bwk masriyah jalan2....

12. hajar >> salam perkenalan juga... best ker rumah tu... kalu tgk gambo jer tak best sgt.,.. lagi best kalu pegi sendiri tgk rumah2 kat situ... landscape dia cantik2 tau... jom ler g danga bay....

13. zatidhati >> hehehe... kak zati minat ek rumah kayu... tapi kos utk buat rumah kayu sekarang tinggi sgt... sbb tu org prefer buat rumah batu... kalu kak zati dah ade rumah kayu tu elok maintain... nanti dah tua2 nanti dpt gak cucu cicit merase dok kat rumah kayu... hehehehe...
[/color]


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net