Eryne Jasmine's FotoPage

By: Eryne Jasmine

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 7-Sep-2007 03:55 Email | Share | Bookmark
Coney Sauce

Coney Sauce - gambar dari Allrecipes.Com
Actually there is no picture taken when i cooked this sauce yesterday, batery camera flat, so, sementara nak tunggu batery penuh bendenye dah abis di makan... Sos nie penah popular kejap kat RNet dulu... Tapi bile eryne search dekat Resipi.Net tak jumpe pulak, dah tu try search dekat Allrecipes.Com baru jumpe, so gambo nie dari sumber sane la, Sian eryne ek... baru nak cube.. tapi takpe la kan.. janji dicube... but i did a bit alteration here and there to suite to my taste... the results.. mmmmm yummyyyyyyy.....



CONEY SAUCE - My Style

Bahan-Bahan
300gm daging cincang
1/4 cawan air
1 ulas bawang besar - didadu
3 ulas bawang putih
1 tangkai lada merah - didadu
1 tangkai lada hijau - didadu
1/2 cawan sos tomato
1/2 cawan sos cili
1 sudu besar serbuk kari
1 sudu kecil serbuk lada sulah
Garam & gula secukup rase

Cara-Cara
1. Panaskan sedikit minyak and tumiskan bahan-bahan yg telah didadu & dicincang hingga wangi.
2. Masukkan daging cincang dan tumiskan hingga kering.
3. Masukkan sos, serbuk kari, serbuk lada, air dan biarkan mendidih kejap.
4. Masa sos nie dah nak kering nanti akan keluar minyak, buang minyak yg lebih2 tu sebelum hidang.
5. Angkat dan cara hidangkannya, letakkan coney sauce atas roti yg telah siap diletak sosej (cam yg kat dlm gambo tu)


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net