Want your
own Fotopage?






 
Eryne Jasmine's FotoPage

By: Eryne Jasmine

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 8-Oct-2007 16:15 Email | Share | Bookmark
Chocolate Chips Ala Famous Amos

 
 
Resepi ni eryne dapat dari email thn lepas, kalu ikut betul2 mmg rase same cam beli kat famous amos tu... kat jb eryne tak penah nampak ade kedai famous amos, so kalu nak makan buat sendiri je la... last year dah penah buat kuih ni... uiihh.... jadik da boommm pulak kat umah, sblum raye lagi dh abis adik-adik eryne kerjekan... so, thn nie buat lagi la nampaknye...
So, this is the recipe...




CHOCOLATE CHIPS ALA FAMOUS AMOUS

Bahan-bahan:
1 cawan butter
1 1/2 cwn tepung gandum
1/2 cwn tepung jagung
1 s/k soda bicarbonat
1 cawan gula halus
1 cawan gula perang
2 1/2 cawan oat yg dimesin halus (sukat oat dan kemudian dimesin hingga halus)
12 oz. chocolate chips (eryne gune brand Hershey)
1/2 s/k garam
9 oz. chocolate Cadbury (parut)
2 biji telur
1 s/k baking powder
1 1/2 cawan chopped nuts (eryne gune walnut, almond & hazel)
1 s/k vanilla

Cara:
1. Pukul butter dan gula hingga gebu.
2. Masukkan telur dan vanilla, campurkan tepung, oat, garam, baking powder dan soda bikarbonat.
3. Masukkan chocolate chips Hershey, Cadbury bar (yg dah di parut) dan kekacang, sebatikan semua bahan dan gaul rata.
4. Kemudian sudukan ke dalam loyang dlm jarak 2 inci.
5. Bakar dalam 15min pd suhu 170 degree celcius.



Quote:
1. masriyah >> takder la beraye sakan... cume tahun nie cam rajin tu terlebih sket nak buat kuih byk2... kalu dah dekat nak raye nanti kuih2 ni sume tak abis, eryne bawak la pi ofis... ade jugak yg tukang makan nanti...

2. Kak Leen >> Wa'alaikummussalam Kak Leen... Banyak ke? hehehe... thn nie cam rajin nak buat kuih byk2... Sila la datang umah... boleh kak leen rase kuih muih yg eryne buat nie.... semua buat tau, takde satu pun beli.... ... dah siap hias umah & packing barang ke? Kak leen raye kat mane?

3. ReActivate >> biskut ni mmg my favourite also.. especially the macademia nut.. fuuhhh... kalu beli kat kl mme eryne makan sorang je la... nape kat jb takde famous amos ek??? resepi mmg ler dah ade, tapi nak membuatnye tu mak aiii.... leceh yg amat...
kat mane JB timur port tu???



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2014.

ns4008229.ip-198-27-68.net